Επεισοδιακη Πολυφαγια

Τι είναι η Επεισοδιακή Πολυφαγία;

Yperfageia

Είναι μια διαταραχή διατροφής η οποία χαρακτηρίζεται από επεισόδια υπερφαγίας, ακόμη και όταν το άτομο δεν αισθάνεται πείνα. Σε αντίθεση με τη βουλιμία, ο πάσχων δεν κάνει εμετό μετά το φαγητό,ούτε χρησιμοποιεί καθαρτικά.Ωστόσο μελλοντικά αυτού του είδους η διαταραχή μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία.

Τι προκαλεί την Επεισοδιακή Πολυφαγία;

Αν και η διαταραχή αυτή παίρνει μεγάλες διαστάσεις, λίγα στοιχεία γνωρίζουμε για τα ακριβή αίτιά της .Γνωρίζουμε όμως ότι ξεκινά όταν το φαγητό, χρησιμοποιείται ως μέσο ελέγχου των συναισθημάτων.

Η Επεισοδιακή Πολυφαγία σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την κατάθλιψη. Το άγχος, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, το στρες και οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση προβλημάτων οδηγούν στην εμφάνιση της διαταραχής. Οι μελέτες επίσης έχουν δείξει ότι βιολογικοί παράγοντες (τα γονίδια) από την μία πλευρά, αλλά και η στάση της οικογένειας απέναντι στο φαγητό είναι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στο να υποφέρει από τη διαταραχή αυτή.

Ποιος είναι ευάλωτος στη διαταραχή αυτή;

Η Επεισοδιακή Πολυφαγία επηρεάζει τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες αλλά είναι πολύ συνηθισμένη στις ηλικίες των 20 και των 40.

Προηγούμενο Επόμενο