ΚΛΙΝΙΚΟ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

 • Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Πειραματικής Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Ερευνητικό Πρόγραμμα: «Πειραματική καρκινογένεση και δυνατότητες αναστολής της», (1984-1986),(Εποπτεία Καθ. Γ. Καλλίστρατου).
 • Επιστημονικός Συνεργάτης της Ψυχιατρικής, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με σκοπό την διεκπεραίωση του Ερευνητικού Προγράμματος: «Επιδημιολογία διαταραχών πρόσληψης τροφής στους εφήβους» (1993-1999),(Εποπτεία Καθ. Α. Λιάκου).
 • Επισκέπτης Ερευνητής, St. George’s Hospital, University of London, Department of Psychological Medicine, Eating Disorders Unit, Atkinson’s Morley Hospital,με αντικείμενο την θεραπεία ασθενών με ΔΠΤ-Ψυχογενή Ανορεξία,(Ιούλιος-Αύγουστος 1992),(Εποπτεία Καθ. Α.Η.Crisp).
 • Επιστημονικός Υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κατά τα έτη 1989-1990 και 1990-1991, με αντικείμενο την οργάνωση και την διεκπεραίωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Παν/κής Ψυχ/κής κλινικής (μαθήματα, σεμινάρια, διαλέξεις) προς τους ειδικευομένους Ψυχιάτρους και τους τελειοφοίτους προπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Παν. Ιωαννίνων,(Eποπτεία Καθ.Α.Λιάκου).
 • Ειδικός Ψυχίατρος στην Αξιολόγηση-Διάγνωση και θεραπεία Ψυχιατρικών ασθενών πασχόντων από Διαταραχές Διατροφής (Ψυχογενή Ανορεξία και Ψυχογενή Βουλιμία) κατά την διάρκεια της 4ετούς παραμονής μου στην Ψυχιατρική κλινική του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αλλά και στη συνέχεια, στο επίπεδο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας, στο Ιδιωτικό Ιατρείο, το ΙΚΑ και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, για την εκτίμηση, την διαγνωστική αξιολόγηση, και την θεραπευτική αντιμετώπιση των ατόμων που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής,(Εποπτεία Αν. Καθ. Στ. Γιαννίτση και Καθ. Α. Λιάκου).
 • Εκπαιδευόμενος Ψυχίατρος στις αρχές και την λειτουργία της Ανοικτής Θεραπευτικής Κοινότητας, για την θεραπεία των Ψυχιατρικών ασθενών, στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων(1989-1994).
 • Εκπαιδευόμενος Ψυχίατρος στην Συμβουλευτική-Διασυνδετική Ψυχιατρική στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (1989-1994) και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Χατζηκώστα, (1999-2000).
 • Εκπαιδευόμενος στην Κοινωνική - Κοινοτική Ψυχιατρική Φροντίδα, της θεραπευτικής αντιμετώπισης των Ψυχιατρικών διαταραχών, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Τομέα Ψυχικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Επιστ. Διευθυντής. Καθηγητής Α. Λιάκος, Επιστ. Υπεύθυνος Αν. Καθ. Στ. Γιαννίτση),(27-2-1999 ως 26/6/2000).
 • Ειδικός Ψυχίατρος στην αντιμετώπιση όλων των Ψυχιατρικών Διαταραχών στο επίπεδο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας (επείγοντα, κρίσεις, υποτροπές, νοσηλεία στο σπίτι, παρεμβάσεις στην οικογένεια, ιατρική αντιμετώπιση, γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, διαπροσωπική ψυχοθεραπεία, τεχνικές ενίσχυσης κινήτρου, ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις αποκατάστασης) ως ιδιώτης Ψυχίατρος (1994-1999) και 2000 έως σήμερα.
 • Εκπαιδευτής και επόπτης στην Ψυχιατρική εξέταση και θεραπεία Ψυχιατρικών ασθενών, (Ψυχιατρική εξέταση, Λήψη Ιστορικού, Ψυχιατρική διάγνωση και διαφοροδιάγνωση, ερωτηματολόγια, ψυχομετρικές δοκιμασίες, θεραπευτικός σχεδιασμός) των εκπαιδευομένων (Ψυχολόγων, Ψυχοπαιδαγωγών, Κοινωνικών Λειτουργών και άλλων επαγγελματιών της Ψυχικής Υγείας) που συμμετείχαν στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κοινωνικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εκπαιδεύτηκαν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, (από 27-2-1999 έως 26/6/2000).
 • Εκπαιδευτής στην Συμβουλευτική, στο Πρόγραμμα, Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΣΕΠ και στην Συμβουλευτική με παρουσίαση περιστατικών εφήβων. (Υπ. Β. Παπαδιώτη, Επίκ. Καθ. Παν.Ιωαννίνων, Τμήμα ΦΠΨ, (1999-2000).
 • Εκπαιδευτής στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών Αποκατάστασης των Ψυχιατρικών ασθενών για στελέχη των δομών αποκατάστασης.(Υπ: Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου & Εθνικό Παν/κό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας) Ιωάννινα Καλοκαίρι 2003.
 • Εκπαιδευτής στην Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση στο Πρόγραμμα ‘’Ψυχαργώς’’ της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου, Δημιουργία Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Α και Β Ξενώνα και Α Οικοτροφείου Ιωαννίνων, Συντονιστής της Ομάδας των Θεραπευτών (2003-2004).
 • Εκπαιδευτής-Συντονιστής στην Παρέμβαση σε Κρίση στο Προσωπικό (Εκπαιδευτές –Διοίκηση και Εργαζόμενοι ) του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πωγωνιανής. Εισήγηση και εκπαίδευση στις αρχές λειτουργίας των ομάδων, της θεραπευτικής κοινότητας, των Ανθρώπινων Συστημάτων και της θεωρίας της κρίσης. 22/1/05 Πωγωνιανή (8 ώρες). Εθελοντική δράση.
 • Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Οργάνωση των Υπηρεσιών Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Υγειονομικής Περιφέρειας ΔΥΠΕ Ηπείρου. Προτάσεις Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας και Εκπαίδευσης του Προσωπικού(2005 έως 2007).
 • Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης (Ψυχομετρική Αξιολόγηση και Κλινική Συνέντευξη) των Υποψηφίων Καταρτιζομένων του ΙΕΚ του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων (2005-2007).
 • Επιβλέπων Καθηγητής-Επόπτης Πτυχιακών Κλινικών Εργασιών των Τελειόφοιτων Φοιτητών των τμημάτων Νοσηλευτικής και Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου(2004-2008).
 • Επιστημονικός Υπεύθυνοςτης Εταιρείας ΑΝΑΣΑ, για την Οργάνωση του πρώτου Κέντρου Ημέρας στην Αθήνα, με σκοπό την Ολοκληρωμένη Θεραπευτική Αντιμετώπιση ασθενών που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (2007-2008).
 • Eκπαιδευτής στην τεχνική LEAP για την ενίσχυση του κινήτρου αποδοχής της θεραπείας σε ψυχωσικούς ασθενείς.Σεμινάριο στην Ψυχιατρική Κλινική του Παν/μίου Θεσσαλίας, Λάρισσα, Απρίλιος 2013(8 ωρες), με τους Παναγιώτη Κακκαβά και Φίλιππο Κουνιάκη.
 • Εθελοντής-Θεραπευτής στην ΚΙΝΑΨΥ(Κίνηση αδελφών με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας), στο Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Ιωαννίνων και στην Κιβωτό του Κόσμου(Παράρτημα Ηπείρου).

Πάνω στη σελίδα